Shiatsu drukpunten Alphen aan den Rijn

Shiatsu drukpunten Alphen aan den Rijn

Wat is Shiatsu

Shiatsu is een vorm van een Japanse massage. Deze massage is volledig gericht op drukpunten. Het woord Shiatsu betekend letterlijk vertaald ‘vinger druk’ waarbij Shi vinger betekend en Atsu druk. Door middel van deze drukpunt massage kunnen spierletsels worden beïnvloed en afvalstoffen worden verwijderd uit het menselijk lichaam. Ook wordt het zenuwstelsel opnieuw gereguleerd en worden er blokkades verheft. Elk drukpunt vertelt een shiatsu masseur veel over het menselijk lichaam en de conditie daarvan. Er worden verschillende klachten behandeld. Van RSI klachten tot menstruatieklachten en van overgangsklachten tot klachten tijdens de zwangerschap. Een praktijk waar je medische shiatsu behandelingen kunt krijgen in Alphen aan de Rijn is Shiatsu Alphen. Bij Shiatsu Alphen werken er 5 HBO opgeleide beroepsoefenaars. Al deze beroepsoefenaars zijn geregistreerd bij de NWP (de Nederlandse Werkgroep Pariktizijns). Bij shiatsu drukpunten Alphen aan den Rijn zijn alle beoefenaars zijn gespecialiseerd in drukpunten en de Shiatsu massage technieken.

Elke behandelaar heeft zo zijn eigen expertises. Dit kunnen behandelingen zijn rondom stress gerelateerde klachten, rugklachten, hoge bloeddruk, postnatale depressie en geestelijke klachten. Bij Shiatsu Alphen hebben ze al meer dan 20 jaar ervaring en het is daarom ook een waar begrip in de Shiatsu wereld. Niet alleen in Alphen aan de Rijn maar in heel Nederland.

De behandelingen bij Shiatsu Alphen

De behandelingen die worden uitgevoerd bij Shiatsu Alphen zijn receptbehandelingen volgens de basistechniek van de Shiatsu. Ook wordt er gewerkt met specifieke technieken bij specifieke problemen. Onder andere wordt er gewerkt met techniek Master Points, dit zijn technieken die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die veel pijn ervaren. Het is een bewezen pijnbestrijdingstechniek die helpt met het verlichten van pijn. Ook wordt er gewerkt met de Shiatsu Release Therapie techniek. Deze techniek is ontwikkeld om zowel lichaam als geest meer in balans te brengen en deze goed met elkaar te laten samenwerken.

 

Shiatsu bij een burn-out

Ook wordt shiatsu veel ingezet bij burn-out klachten. Tijdens een burn-out is er veel opgebouwde spanning in het lichaam. Dit hoopt zich als het ware op waardoor er lichamelijlke en mentale blokkades ontstaan. Deze worden los gemasseerd en de knopen worden volledig verwijderd door deze drukpunttechnieken. De massages kunnen in het begin vrij pijnlijk zijn maar zal op de lange termijn juist meer rust en ontspanning geven. De shiatsu massage wordt al jarenlang succesvol ingezet bij het masseren tijdens een burn-out. Zit je ook met een burn-out, informeer dan even naar de mogelijkheden.

 

Ben je benieuwd naar de behandelingen en overige opties, neem dan contact op met Shiatsu Alphen. Je kunt telefonisch je klacht voorleggen en je zult te horen krijgen wat jouw opties zijn. Ook prettig, veel behandelingen worden grotendeels of zelfs volledig vergoed door je zorgverzekering. Omdat het hier gaat om medische shiatsu zal bij veel zorgverzekeringen een groot deel gedekt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *