Geriatrische fysiotherapie Kralingen

Geriatrische fysiotherapie Kralingen

 

Fysiotherapie is in veel situaties zeer praktisch. In de fysiotherapie komen dan ook steeds weer nieuwe methoden uit. De technologie staat immers niet voor niets, bovendien wordt er door praktisch onderzoek vaak nieuwe methoden ontdekt. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook geriatrische fysiotherapie Kralingen. Voor wat voor mensen is dit van toepassing? Lees snel verder in dit artikel.

 

Oudere mensen

 

Deze fysiotherapie richt zich bijvoorbeeld op ouderen. Het is evident dat ouderen namelijk minder beweeglijk zijn dan jongeren. Dat heeft meerdere redenen, waarvan de meest in het oog springende natuurlijk is dat de spieren verslijten. Bij de ene oudere komt dit natuurlijk vaker voor dan bij de ander. Dit heeft overigens ook met andere factoren dan ouderdom te maken. Denk daarbij aan het gewicht, voeding en de mate waarin er wordt gesport. Op basis van die externe factoren kan worden opgemaakt of je langer of korter kunt doen met soepele gewrichten. Daarnaast is het zo dat het genetische een relevante rol speelt. Er zijn dus meerdere aanwijzingen waar je naar moet kijken. In de geriatrische fysiotherapie zijn er verscheidene oefeningen om ouderen weer soepel te maken. Zodat je in de toekomst lekker mobiel bent, want wat is er nou mooier dan een gezond lichaam.

 

Adviseren

 

Niet alleen praktische behandelingen vallen onder de taken van de fysiotherapeut. Het is ook van belang dat er goede adviezen worden gegeven. Meestal is een behandeling bij een fysiotherapeut namelijk ook voor een deel autonoom. Dit betekent dat de cliënten ook thuis oefeningen moeten doen, zodat ze sneller herstellen. Vaak kan dit bijvoorbeeld bij een speciale fitnessruimte bij de fysiotherapeut, maar dit is niet altijd onder begeleiding. Vaak is dit ook niet nodig, omdat de fysiotherapeut in de meeste gevallen wel een uitstekende behandelplan heeft opgesteld en die kun je gewoon gebruiken. Dit behandelplan staat dan ook vol met adviezen waar jij veel voldoening uit kunt halen.

 

Overig taken

 

Meestal begint het allemaal bij een intakegesprek. Dan weet iedereen beetje waar iedereen aan toe is. Met een goede noodzaak, want er moet natuurlijk wel sprake zijn van een goede klik. Is er geen klik? Dan wordt het een stuk lastiger om de behandeling op een soepele manier te laten verlopen. Van te voren moet dit dus ook vastgesteld worden. Vaak kan er op een kennisafspraak wel vastgesteld worden of er een beetje een chemie is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.