Sishi bestellen Barendrecht

Sushi bestellen Barendrecht

 

Sushi bestellen Barendrecht staat voor kennis maken met een Japanse stijl van eten.

 

Wat is sushi?

Deze Japanse stijl van eten maakt gebruik van vis, rauw of gekookt en groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met rijst die gekruid is met azijn. Gepekelde gember, wasabi en sojasaus worden meestal afzonderlijk geserveerd.

 

Belangrijkste soorten Sushi

 

Sashimi

Technisch gezien is dit geen sushi! Terwijl sushi vis is die met rijst wordt geserveerd en met andere ingrediënten kan worden versierd, is sashimi gewoon de rauwe vis, geserveerd zoals hij is. Het is gesneden in lange rechthoekige plakjes die bekend staan als “hira-zukuri” en wordt met wasabi, sojasaus of gember geserveerd als begeleidende specerijen.

 

Nigiri

Nigiri is een stijl van sushi die wordt gemaakt door een met de hand gemaakte bol azijn-rijst en deze te bedekken met een plakje rauwe vis. Het wordt meestal met twee stukken geserveerd en kan met de handen gegeten worden.

 

Chirashi

Chirashi, dat betekent, “verspreid”, is een kom azijn-rijst met daarop een mix van rauwe vis en diverse garnituren. Het is snel en gemakkelijk te maken, en kan met de handen gegeten worden In Japan variëren de toppings afhankelijk van de regio waar het wordt geserveerd.

 

Maki

Maki wordt gesneden met opgerolde sushi, traditioneel gemaakt met een vel nori, gewikkeld rond een laag rijst, groenten en vis, vervolgens opgerold met behulp van een speciale bamboemat, en gesneden in 6-8 stukken. Er zijn verschillende soorten maki-sushibroodjes die je kunt bestellen en die variëren in grootte en stijl.

-fut maki zijn grotere rollen gevuld met meerdere ingrediënten

– hos maki zijn kleinere rollen gemaakt met een vel nori, opgerold met een laagje rijst, maar bevatten slechts een enkele vulling, zoals komkommers, tonijn of wortelen

– temaki zijn rolletjes die worden gemaakt door een vel nori in een kegelvorm te rollen en vervolgens te vullen met rijst, groenten en vis. Temaki worden met de handen gegeten omdat ze te groot zijn om met stokjes te eten.

– gunkanmaki, ook wel een slagschip sushi genoemd, wordt gevormd door nori (geroosterd zeewier) om een bol azijn-rijst te wikkelen zodat er een put ontstaat die gevuld kan worden met ingrediënten als oesters, ikura (zalmkuit), tob ko (vliegende viskuit) of uni (zee-egel)

 

Hoe kan ik sushi bestellen

In de traditionele Japanse restaurants is er een basisetiquette die je moet volgen, terwijl je in een restaurant in westerse stijl waarschijnlijk terecht kan met een meer casual look. Toch zijn er enkele regels die in beide situaties kunnen worden toegepast.

– Als je totaal in de war bent over wat je moet bestellen, vraag om te helpen kiezen. Wees niet bang om vragen te stellen. Ze zullen je graag helpen de richting van je maaltijd te bepalen. Als het een goed restaurant is, zullen winkelbedienden goed geïnformeerd zijn en bereid zijn om te helpen.

– Laat het aan de chef over! Dit staat bekend als “omakase” stijl van bestellen en het geeft de chef de vrijheid over wat er wordt geserveerd. Waarom is dit een goed idee? Omdat de chef weet wat het beste is die dag. Dat gezegd hebbende, kan het geen kwaad om te waarschuwen voor voedselallergieën of -voorkeuren voordat je de teugels uit handen geeft aan de chef.

– Wees niet bang om de sushibar binnen te gaan in plaats van aan de etalage te kijken. Hier zie je precies wat de chef-kok aan het maken is en wat voor kunstzinnigheid er bij het maken van je maaltijd komt kijken. Het brengt je ook in directe communicatie met de chef als je vragen hebt of op zoek bent naar aanbevelingen Als je sushi bestelt in Barendrecht zul je de nodige uitleg krijgen en ben je verzekerd van een lekker en hygiënisch klaargemaakt gerecht. Proeven maar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *