Yoga Rotterdam

Yoga Rotterdam

 

Yoga is goed voor je lichaam en je geest. Je kunt verschillende soorten yoga in Rotterdam beoefenen, van een actieve hot yoga les tot een ontspannen yin yoga practice. Door yoga wordt je gezonder, energieker en vitaler doordat je lichaam en geest in balans zijn. Niet alleen vergroot jij je flexibiliteit, maar met yoga versterk je ook het lichaam en verbeter je jouw lichaamshouding.

 

De voordelen van yoga

 

Door regelmatig je spieren te stretchen worden deze flexibeler, waardoor je lichaam beweeglijker en vitaler wordt. Tegenwoordig doen veel mensen zitten werk achter de computer. Dit komt je spieren niet ten goede. Door regelmatig aan yoga te doen hou je jouw lichaam soepel en voorkom je verschillende klachten, zoals nek-, rug-, en schouderklachten. Daarnaast zorgt flexibiliteit in je spieren ervoor dat de kans op blessures kleiner wordt en er meer ruimte in je lichaam is. Ook is yoga goed voor je botten. Vooral het langer vasthouden van houdingen zorgt voor een versterking van je botten.

 

Beter slapen door yoga

 

Heb jij slaapproblemen? Yoga zou je hier wel eens bij kunnen helpen. Het is soms lastig om je gedachten los te laten. Na een drukke dag kunnen je gedachten gewoon door blijven ratelen als je in bed ligt, waardoor je later inslaapt en de slaap die je krijgt van lage kwaliteit is. Door yoga kun je jouw gedachten tot rust brengen omdat je jouw focus op de houdingen en je ademhaling legt. Dit kun je ook toepassen als je in bed ligt en merkt dat jouw gedachten aan het afdwalen zijn. Je leert om dingen los te laten en je lichaam te kalmeren met behulp van ademhalingstechnieken.

 

Yoga is voor iedereen

 

Je hoeft niet flexibel, sterk of jong te zijn om aan yoga te kunnen doen. Yoga is universeel en iedereen kan het doen. Het gaat namelijk niet om het goed uitvoeren van de poses, maar de nadruk ligt op het vinden wat goed voelt in jouw lichaam. Tuurlijk is het gaaf om na een aantal jaar de meest acrobatische poses uit te kunnen voeren, maar dit is niet het doel. Met behulp van yoga kom jij dichter bij je lichaam te staan waardoor je steeds beter aan kunt voelen wat je nodig hebt. Yoga helpt je dus om meer bewust te worden over de gezondheid van je lichaam en geest en deze zo gezond mogelijk te houden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.