Administratiekantoor Leerdam

 

Administratiekantoor Leerdam

Een administratiekantoor is eigenlijk een kantoor met boekhouders en administratieve medewerkers. Boekhouders kunnen helpen in zaken zoals het opmaken van jaarrekeningen voor je onderneming, de boekhouding van een bedrijf of zorgt voor de juiste invulling van een belastingaangifte.

 

De voornaamste taken van een administratiekantoor Leerdam

 

– Belastingaangiften voor particulieren en bedrijven tijdig invullen en/of indienen

– Het opmaken van de jaarrekeningen: het financieel overzicht eigenlijk van een gans jaar opmaken (koop –verkoopcijfers)

– Financieel advies geven aan bedrijven: het advies kan zowel op niveau van belastingen of advies over contracten

– Debiteuren en crediteurenbeheer

– De gehele boekhouding van een bedrijf op zich nemen

– Factuurbeheer en facturen opmaken: Helpen met het opstellen van facturen en versturen kan ook tot de taak van jouw administratiekantoor horen.

– Het uitbetalen van de salarissen bij kleine ondernemingen

 

Een administratiekantoor is geen accountant

Een accountant heeft een titel die beschermd is, wat bij de boekhouders niet het geval is. Een accountant heeft nog meer bevoegdheden dan een administratiekantoor. Een accountant kan verklaringen uitgeven over de financiële betrouwbaarheid van ondernemingen. Een accountant werkt ook meer met beursgenoteerde bedrijven en ondernemingen.

 

Waarom een administratiekantoor Leerdam in dienst nemen?

 

Volledige boekhouding opmaken:

Kleine bedrijven of ondernemingen hebben meestal niet veel kaas gegeten van hoe een goede boekhouding in elkaar zit. Een administratiekantoor Leerdam kan je helpen om ofwel de gehele boekhouding van je bedrijf op te stellen of een deel van de boekhouding over te nemen, zodat je je als bedrijf enkel hoeft bezig te houden met de verkoop en niet met de administratie van de boekhouding. De kosten van een gehele boekhouding voor een eenmanszaak zal tussen de 1000 en 1500 euro per jaar. Voor dit bedrag wordt de gehele boekhouding gedaan, alsook de belastingaangiften tijdig ingevuld en ingediend, zodat je geen boete hoeft te vrezen.

 

Vraag, advies of een gedeelte van de boekhouding opmaken:

Kleine bedrijven of ondernemingen kunnen ook bij een administratiekantoor terecht met eventuele vragen of eventueel voor het opmaken van een gedeelte van de boekhouding. Of deze ondernemingen vragen om hun belastingaangifte in te vullen en in te dienen. Voor zulke vragen en korte werkzaamheden vraagt een administratiekantoor al gauw 50 euro per uur werk ze hebben. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de opdracht zelf of het een adviesvraag is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *