Crossfit training Gorinchem

Crossfit training Gorinchem

 

Crossfit is enorm populair en steeds meer sporters maken de overstap van de sportschool naar een crossfit training in Gorinchem. Het grote voordeel van crossfit is dat de training totaal niet routinematig is, in tegenstelling tot de oefeningen die je doet in de sportschool. Hierdoor verveel je je nooit omdat de oefeningen per dag wisselen. Je lichaam wordt steeds op een andere manier uitgedaagd, waardoor je al jouw spieren traint.

 

Veranderend lichaam door crossfit

 

Doordat je jouw spieren met crossfit functioneel traint zie je dit ook terug aan je lichaam. In de sportschool pak je de ene keer benen, de andere keer armen en altijd een stukje core. Door regelmatig crossfit te beoefenen word je nog veel sterker omdat je echt al jouw spieren tegelijkertijd traint. Hierdoor is de training wel erg zwaar, maar je ontwikkelt een sterke core en wordt atletischer en leniger. Door de compound of bodyweight oefeningen waar de nadruk op ligt leren je spieren meer samenwerken. Dat verschil merk je al zeer snel in je lichaam.

 

Progressieve training

 

Bij crossfit stagneert jouw voortgang nooit, want de training draait om progressief trainen. Dit wil zeggen dat je iedere keer beter presteert dan de keren daarvoor. Je kunt jouw tijden, repetities en de hoeveelheid gewicht bijvoorbeeld bijhouden in een app zodat je de prestaties kunt vergelijken met vorige sessies. Ook kun je jezelf vergelijken met andere crossfitters. Je zult merken dat de crossfit community je echt helpt om het beste uit jezelf te halen, door een competitie element toe te voegen maar ook door je te motiveren om nog één extra herhaling te doen op het moment dat je er bijna doorheen zit. Dit geeft een enorme kick wanneer het lukt.

 

Betrokken community

 

Niet alleen motiveert de crossfit community elkaar, maar je kunt ook altijd gezellig een praatje maken. In de sportschool trainen mensen het liefst alleen en met oordopjes in, terwijl de crossfit box een sociale en gezellige plek is. Tijdens de WOD (Workout of the Day) ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je gemakkelijk contact. Hierdoor kun je eenvoudig vrienden maken waarmee je ook buiten de box kunt afspreken. Ook met de trainers bouw je in korte tijd een band op omdat deze op een persoonlijke manier lesgeven en je veel ondersteunen. Boek eens een proefles voor een crossfit training in Gorinchem zodat je zelf kunt ondervinden wat crossfit is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.