Eerste Hulp Stappen

Ehbo lessen

 

 

 

 

Als er één plek was die als eerste hulp zou kunnen worden beschouwd, dan zouden dat de voeten zijn. Wie anders dan de voeten kunnen per ongeluk snij- en schaafwonden oplopen? De kleine verwondingen die eerste hulp behoeven kunnen snel door de verpleegster worden behandeld of u kunt zelf helpen. Het hoeft niets groots te zijn, maar de daad van EHBO lessen bij kleine wondjes kan vaak een groot verschil maken voor de gulle bodem van een fijne dag.

Het verzorgen van kleine wondjes kan een goede ervaring blijken te zijn, met een beetje opvoeding en geduld kunt u misschien net een situatie vermijden om nu een kleine snijwond op te lopen. Enkele eerste hulp stappen en Interessante feiten over eerste hulp stappen hieronder geschreven:

1. Was de betrokkenen met stromend water, gebruik nooit koud water.

2. Gebruik nooit alcohol als schoonmaakmiddel, aangezien dit het wondoppervlak kan vervormen.

3. Vergeet niet om altijd een antiseptische crème of pleister te gebruiken. Dit helpt de wond er niet steriel uit te zien en helpt infecties te bestrijden.

4. Zodra het bloeden is gestopt, zal de dokter er even naar kijken. Zonder aarzelen zal de arts een hechting of verband pakken en de wond afdekken met een plastic hoesje om de wond voorlopig schoon te houden.

5. Er moet onmiddellijk een onderzoek worden ingesteld om de oorzaak van de wond vast te stellen en te bepalen wat er nu moet gebeuren.

6. Breng hem of haar naar de plaats waar het letsel zich heeft voorgedaan en houd de container en alle medische benodigdheden en instrumenten bij de hand.

7. Doe voorlopig een elastisch verband om de hals tot het bloeden stopt. Zoek ook medische hulp, want de wond wordt als besmettelijk beschouwd totdat hij septisch wordt.

te nemen voorzorgsmaatregelen in geval van snijwonden:

Dit zal je behoorlijk helpen om snijwonden en gebroken botten te behandelen.

Houd de gewonde persoon droog en houd hem uit de buurt van overmatige warmte, want die zal de bloedstroom alleen maar doen toenemen en ervoor zorgen dat de wond vochtig en warm wordt.

Probeer het mes altijd uit de buurt van de gewonde te houden, laat de hand drogen voordat u probeert het mes te verplaatsen of te gebruiken als onderdeel van de eerstehulpbehandeling.

Probeer de gewonde niet zonder hulp te verplaatsen, als u het geluk heeft de persoon alleen dan te zien, gebruik dan de dingen om u heen om hem te helpen de dingen op de grond vast te pakken. U kunt een gewicht van 200 pond neerzetten om te helpen met het zware gewicht.

Probeer de wond die onder de huid zit niet te openen. Probeer de wond niet open te forceren, dat kan meer kwaad dan goed doen.

Je moet de persoon stoppen. Als je het bloed ziet, het mes beweegt of probeert de wond te beroeren, zal het meer gaan bloeden.

Als het letsel ernstig genoeg is, gebruik dan een doek om de bloedstroom te stoppen.

Probeer de persoon die spreekt te stoppen, door de gebroken stukken van zijn eigen schild op te heffen, totdat je kunt afrekenen met de persoon die je verwond heeft.

Nog wat advies;

Zeg altijd tegen de gewonde dat hij of zij moet gaan liggen op de zijde waar hij of zij gewond is, het gewicht van de wond kan de ledematen extra belasten.

Wees altijd voorzichtig in de buurt van de gewonde, ga nooit zelf in de buurt van de wond staan, omdat dit de huid kan beschadigen. Roep altijd om hulp.

Om een lichte verstuiking te behandelen, legt u ijs of verband aan om de pijn te verdoven en het bloeden te stoppen.

lees meer:

Eerste hulp cursus

Cursus reanimeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.