Wat is een tandartspraktijk?

 

 

 

 

 

Praktijkruimte huren ArnhemDe gediplomeerd verpleegkundige kan deel uitmaken van het personeel van de praktijkruimte, tenzij de gediplomeerd therapeut zich ook in de praktijkruimte bevindt.

De praktijkruimte moet een vertegenwoordiging van buiten het bedrijf hebben indien de tandarts van mening is dat anderen zich zorgen zouden kunnen maken over problemen die zouden kunnen ontstaan als gevolg van de inrichting van de praktijkruimte.

Elektronische melding betekent niet noodzakelijkerwijs dat de praktijkruimte in overeenstemming is met artikel 20(a). De tandarts moet echter overleggen met de plaatselijke ambtenaar van de bouwverordening¸ de inspecteur van de bouwvergunning van de stad, of de toezichthoudende tandarts van de cliënt, die de inrichting zal beoordelen om te bepalen of een elektronisch communicatiesysteem vereist is. Als er een doeltreffend systeem is, zal de plaatselijke gezondheidsdienst worden ingelicht.

Therapieruimte

De therapiekamer wordt vaak aangeduid als “de kamer” waar de therapeutische praktijk wordt aangeboden. Op plaatsen waar tandheelkundige technologie wordt ontwikkeld, is er meestal een suite van kamers die zijn gebouwd rond de uiteindelijke patiëntenkamer. Er zijn echter vele settings en gebruiksmogelijkheden voor deze ruimte, waaronder kantoren voor nieuwe tandartsen, kantoren voor studenten aan een tandheelkundige school en kantoren voor tandartsen die algemene tandheelkundige zorg verlenen. Een tandarts mag nooit in een ruimte zijn waar een patiënt bij een andere tandarts is. Uitbreiding van de praktijkruimte kan echter de werkdruk verminderen door extra ruimte voor de cliënt te creëren en de plaatsing van apparatuur te vergemakkelijken.

Handig en overzichtelijk

Voor het inrichten van een tandartspraktijk is het van belang de ruimte uit te rusten met de benodigde apparatuur om de beste service te kunnen verlenen. Om u bij de planning te helpen, kunt u het volgende overwegen:

In een dienst van zes uur heeft een tandarts zeven uur slaap nodig.

Heeft u genoeg stoelen en/of bureaus?

Als u elektronische communicatiesystemen gebruikt, hebt u dan voldoende stroom en een goede cellulaire verbinding?

Als u beperkt bent in aantal, voorziet u dan in de nodige middelen om een cliënteel in de ruimte te registreren en te controleren?

Heeft u faciliteiten om medicijnen en voorraden te distribueren?

Veel mensen vragen zich af hoe een tandarts betrokken kan zijn bij een afspraak met een cliënt als hij of zij de cliënt helemaal niet kan zien. U moet goed nadenken over de inrichting van de tandartspraktijk, het ontbreken van gemeenschappelijke verlichting en wellicht schaduw, het aantal stoelen, de effectieve afstand van een cliënt tot de consultatieruimte, en het hebben van voldoende stroom en cellulaire connectiviteit, terwijl u ook moet zorgen voor de nodige vormen van communicatie.

Tandheelkundige houding

In een tandartspraktijk heeft het vaste uiterlijk van de ruimte veel te maken met het belang ervan. Bij het eerste bezoek van een patiënt is de ruimte een raadsel dat de tandarts moet oplossen, of hij of zij nu helpt of niet. Een tandarts moet zich afvragen hoe de klanten de vitrines zullen zien. Als het belangrijke ontmoetingsplaatsen zijn, moet de ruimte kogelvrij zijn. De tandarts mag die ruimtes niet verminken omdat ze niet logisch, veilig en intuïtief zijn. Iemand die op de ochtend van het eerste bezoek in de stoel van die tandarts zit, zou de ruimte niet als een project beschouwen; misschien zou hij of zij de ruimte als een hoop werk beschouwen. Hij of zij zou de ruimte niet eens meer willen bekijken!

Veel van de bezoeken kunnen gedenkwaardig en verlevendigend zijn, vooral na het inleidende consult. Een innovatieve tandarts ontdekt bij het eerste bezoek een probleem om vervolgens te ontdekken dat de vlekbalpijn tot een minimum is beperkt. Als het vooral om het gemak van de cliënt gaat, is het van cruciaal belang dat het kantoor bereikbaar is vanaf de grindparkeerplaats of vanuit de eetzaal. Sommige kantoren van cliënten zijn niet haalbaar door het ontbreken van een parkeerplaats of omdat er geen manier is om de procedure bekend te maken. De meest ideale situatie is een wachtruimte voor de cliënten die grenst aan het kantoor, maar die desgewenst gemakkelijk bereikbaar is met de auto of het openbaar vervoer.

lees meer:

Ruimtes huren Arnhem

Zaalverhuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.